Fysiskt eller digitalt samlande?

post details top
Nov 5th, 2016
post details top
Fysiskt eller digitalt samlande?

Har du någonsin upplevt att de saker som du samlar på tar upp för mycket plats? Själv har jag ibland en viss kortvarig ångest över att stora utrymmen går åt till saker med högst oklar nytta. Därmed har jag kommit fram till att ett praktiskt alternativ är att helt enkelt samla på digitala saker. Nu syftar jag inte på den sortens bilder och filmer som vissa tonårspojkar kan tänkas ha ett litet arkiv med på sin dator, utan på saker av lite mer praktisk nytta.

Det finns väldigt många gratistjänster på internet som gör livet enklare. Om man vill spara ljud och filmer från Youtube, eller om man vill konvertera dokument direkt i webbläsaren, så går det att hitta bra tjänster med lite Googling. Därför föreslår jag att samla på praktiska länkar. Riktigt praktiska, som förenklar vardagen.

Många sidor erbjuder kuponger och rabattkoder. Anta att man älskar oddsen på Betser. Hittar man därtill en riktigt seriös rabattsida så finns stora möjligheter till ökade chanser. Jag tror själva grejen med samlande är att hitta det som passar en själv. När man samlar på fysiska saker så är det svårt att byta inriktning. Sitter man där med tre hundra porslinsdalmatiner går det inte direkt bara att göra sig av med dem. Har man istället fokuserat på digitala saker kan man hoppa mellan intressen tills man verkligen hittar något man fastnar för. När man väl hittat något så är det även enkelt att kombinera med digitala intresset med ett motsvarande samlande på fysiska saker.

Oavsett vad man samlar på så är det definitivt ett mänskligt beteende. Vissa säger att det har att göra med tiden då mänskligheten var kringströvande och behövde plocka nötter för mat. Det får oss att låta som ekorrar men är trots detta en stor anledning till att vi har kommit så långt som vi har. Inom oss finns ett inbyggt behov av att samla, spara och bygga förråd inför den tid i livet då brist uppstår. Så skäms inte för att du gillar att samla. Det är mänskligt.

Sök På Sajten

Kalender

January 2019
M T W T F S S
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031